Gratis verzending vanaf 30€
Retourneren in 14 dagen

Kinderbestek

Hoe introduceer ik het doddl kinderbestek?

Zoals elke nieuwe vaardigheid kost het tijd om te leren hakken met een mes. Gelukkig is het doddl-mes echter volkomen veilig voor uw kind om te gebruiken en ontworpen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het zit in de handpalm van uw kind, waardoor een sterke handpalmgreep mogelijk is en uw kleintje de kracht in zijn hand kan gebruiken om door voedsel heen te duwen. Oefening baart kunst, dus besteed wat tijd aan het aanmoedigen van uw kind om gemakkelijk voedsel te hakken (zoals bananen) of zelfs eerst met deeg te spelen buiten de maaltijden (probeer kleine schijn wortels uit te rollen om te hakken!) zodat ze de vereiste beweging begrijpen.

Als ze eenmaal zien hoe het werkt en dat ze zelf kunnen hakken, zullen ze enthousiaster zijn om door te leren. Begin het dan tijdens de maaltijden te introduceren naast hun andere gebruiksvoorwerpen. Het kan zijn dat je in eerste instantie wat van hun eten moet blijven hakken als ze een beetje lastig zijn, maar als ze zien dat je je mes gebruikt tijdens het eten en ze het onder de knie beginnen te krijgen, zullen ze ze niet meer stoppen!

De meeste kinderen zouden vanaf 18 maanden tot 2 jaar klaar moeten zijn om een ​​mes te gebruiken (afhankelijk van hun eerdere reis/ervaring met het gebruik van bestek).

Hoe snijdt het doddl-mes voedsel maar geen huid?

Het draait allemaal om het slimme gekartelde mes. Het is grondig onderzocht en getest om er zeker van te zijn dat het is ontworpen om effectief te zijn voor het snijden van voedsel, maar niet voor de huid. We kunnen er niet te veel over zeggen, omdat het zo speciaal is, maar met het slimme ontwerp van het mes en de kracht van de handpalm van uw kind zult u merken dat uw kind veilig door elk soort voedsel kan hakken.

Hoe introduceer ik de doddl kindervork?

Als uw kind eenmaal met de lepel heeft geoefend, kunt u de vork inbrengen en hem aanmoedigen er een in elke hand vast te houden (zelfs als hij er maar één gebruikt). Op dezelfde manier als de lepel kun je deze eerst laden en ze aanmoedigen om zichzelf te voeden, en dan kun je hun hand leiden om het voedsel te steken, zodat ze de beweging begrijpen. En onthoud dat doddl is ontworpen om het voor hen gemakkelijk te maken om het voedsel van het bord naar de mond te verplaatsen, dus je zou moeten zien dat hun controle na verloop van tijd verbetert.


Hoe weet ik wanneer mijn baby klaar is om bestek te gebruiken?

Baby's willen meestal vanaf ongeveer 6 maanden aan zelf voeding beginnen. Hoe ze dit laten zien, hangt af van uw favoriete speen traject.

Baby's die met een lepel worden gevoed, zullen vaak interesse tonen door tijdens de maaltijden te proberen de lepel te pakken. Voor baby's die baby-led-spenen volgen, kun je hun interesse meten wanneer ze het voedsel beginnen op te pakken en het aan hun mond te brengen. Als je vervolgens het juiste bestek bij hun maaltijd neerlegt, pakken ze het vaak op en slaan het op de tafel of gebruiken hun mond om beide uiteinden van het bestek te verkennen. doddl babybestek is zo ontworpen dat het voor hen veilig is om op deze leeftijd bestek te ontdekken (er zijn geen lange handvatten waar ze aan kunnen kokhalzen!) en zowel de lepel- als de vork uiteinden zijn erg glad en afgerond.

Deze site gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid.